Zanimljive ideje za prozore u vašoj kući

Zanimljive ideje za prozore u vašoj kući

Imati velike prozore je ogroman plus u bilo kakvoj kući - oni dodaju karakter i obezbeđuju mnogo više svetlosti. Bez dobrog "tretmana" prozora, čitav prostor može izgledati nedovršeno. 

 

Bilo da izaberete roletne, venecijanere ili zavese, prozori su odlično mesto za „učvršćivanje“ dizajna sobe i pokazivanje vašeg ličnog stila. Pre nego što se odlučite za neki tretman, odredite kakvu funkciju treba da ima „prekrivanje“ prozora i kakvu estetiku želite da reflektuje. Da li imate kancelariju u kući? Roletne koje blokiraju direktne sunčeve zrake su odličan izbor. Tražite malo elegancije za trpezariju? Karniž (ili krovni venac) je moderna opcija. Treba vam privatnosti? Izaberite neprozirni materijal.

Zavese po narudžbini mogu biti jako skupe, tako da razmislite o korisnosti i stilu pre nego što odlučite. Postoji mnogo opcija za velike prozore, tako da se svaka promena, odnosno ideja može prilagoditi vašem budžetu. Danas vam predstavljamo pet najefikasnijih i trendi ideja za velike prozore.

 

 

Drveni karniž (prozorni venac)

Drveni karniži su jedan od najklasičnijih ideja za promenu prozora, ali se često zanemaruje kao opcija u modernim kućama, jer je više tradicionalnog tipa. Kada se samo oni stave, karniž može stvoriti elegantan, moderni izgled. Iako se mogu iskombinovati sa zavesama, ofarbati ili napraviti vitraš na njima, drvene „kutije“ su savršene za kuhinje i kupatila. Najbolje su izgrađeni od strane profesionalnog stolara, kako bi odgovarao vašem prozoru, ali mogu biti vrlo skupi. Karniž može sakriti garnišnu na kojoj se kače zavese i dobro se uklapa sa luksuznim detaljima, kao što su grede.

 

Okrečeni prozori

Ako volite izgled čistih ivica, ali nemate dovoljno novca za karniže - i dalje možete imati prelep izgled prozora bez stavljanja bilo kakvog materijala preko, tako što ćete okrečiti sve „pregrade“ na prozoru - fiksne prečke, okvir i podprozorske daske. Posao je lako završiti, a mogućnosti za biranje boja su beskonačne. Izaberite jaku boju za isticanje izgleda, ali za najbolji rezultat najbolje bi bilo da izaberete tamnije boje, kao što su: braon i crna za veći „šik“ izgled.

 

Dvokrilne zavese koje se razdvajaju i pomeraju zajedno sa prozorima

Ovakve zavese su jedan od jedinstvenih ideja za prozore, ali se ne viđaju tako često. One zahtevaju specijalnu garnišnu koja dozvoljava zavesi da stoji pod uglom od 90 stepeni u odnosu na prozor. Zavese ovog tipa su genijalne i vrlo jeftino rešenje za spavaće sobe, u kojima možete lako da blokirate svetlo bez da se brinete da ćete pokvariti izgled zavesa ili da ćete ih izgužvati.

Neprozirni paneli

Ova lista ideja ne bi bila potpuna bez „ultra - bogatih“ neprozirnih panela. Klasični somotski paneli su odlični za blokiranje svetla, a mogu vašoj spavaćoj sobi dati osećaj raskošne palate. Prelepa somotska draperija izgledaće predivno kada je vezana i kada se spušta do poda. Ostali odlični izbori za neprozirne panele uključuju i antilop kožu, šanil i svileni damast.

 

Prozirni paneli

Prozračni paneli se najbolje prodavani sa razlogom: izgledaju odlično u svakoj prostoriji, a ne koštaju mnogo. „Nude“ privatnost zajedno sa dosta svetlosti, tako da su odličan izbor za kuće koje se nalaze u centru grada ili gde ima mnogo ljudi. Prozračno - beli paneli kreiraju prelepi „lepršavi“ osećaj i izgledaju najbolje kada padaju od plafona do poda. Takođe su dostupne u mnogo boja koje možete birati u odnosu na boju vaših zidova.

Izvor: zenskimagazin.rs

Rate this item
(1 Vote)

Novosti

Newsletter

Upišite se na našu newletter listu i pratite korisne i važne savete.
Simontal
Proizvodnja ALU i PVC stolarije.

Kontaktirajte nas

Tel: +(381) 22 311 140
Fax: +(381) 22 312 141
Mob: +(381) 63 296 410
Email: vranic1.simontal@gmail.com

Simontal
Vuka Karadžića 71, 22300 Stara Pazova

Ponedeljka do Petka: 08h do 18
Subotom: 08h do 18h