ALU Stolarija

ALU Stolarija

Osnovna prednost aluminijumskih profila u izradi stolarije je u mehaničkim svojstvima aluminijuma kao materijala.

Njegova čvrstoća i lakoća, veliki izbor boja, antikorozivna svojstva i postojanost čine ga veoma zastupljenim materijalom u građevinarstvu naročito zbog mogućnosti izrade najrazličitijih oblika stolarije i generalno konstrukcija. Aluminijumska vrata i prozori su proizvedena da izdrže promenu vremenskih prilika.

Ona su mnogo izdržljivija od drugih vrsta. eventualne popravke mnogo niži nego sa Alu stolarija je lakša od PVC-a i kao takva pogodna je za zastakljivanje većih površina, preporucuje se da I ulazna vrata, (zbog česte frekvaencije), aluminijum je lakši i trpi veća opterećenja, pa je iz tog razloga pogodniji za ulazna vrata, fasade, kancelarijski prostori...

Osnovni nedostatak aluminijuma jeste njegova termalna provodljivost (termo izolacione karakteristike). Za razliku od PVC-a, aluminijum je metal koji jako dobro provodi toplotu. To može biti problem ukoliko se on koristi za stolariju u prostorima gde postoje velike temperaturne razlike između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora koje aluminijumska konstrukcija razdvaja. Topliji vazduh iz unutrašnjeg prostora dolazi u dodir sa aluminijumskim profilom koji je hladan zbog niske spoljašnje temperature i hladi se i može doći do kondezacije vode iz vazduha.Ovaj problem danas se rešava uvođenjem tzv. termo mosta ili termo prekida unutar aluminijumskog profila od koga se pravi stolarija. Termo most je u stvari materijal koji ne provodi ili slabo provodi temperaturu i služi da spreči prenos hladnoće sa spoljne strane aluminijumskog profila na njegovu unutrašnju stranu.

Jos jedna prednost ALU stolarije u odnosu na PVC stolariju, jeste mnogo veci izbor boja, što znatno ne utice na cenu, od osnovne bele, što nije slučaj kod PVC stolarije, gde cena svake druge boje po RAL karti znatno odudara od osnovne bele boje.

Rate this item
(0 votes)
More in this category: PVC Stolarija »

Novosti

Newsletter

Upišite se na našu newletter listu i pratite korisne i važne savete.
Simontal
Proizvodnja ALU i PVC stolarije.

Kontaktirajte nas

Tel: +(381) 22 311 140
Fax: +(381) 22 312 141
Mob: +(381) 63 296 410
Email: vranic1.simontal@gmail.com

Simontal
Vuka Karadžića 71, 22300 Stara Pazova

Ponedeljka do Petka: 08h do 18
Subotom: 08h do 18h