Kvalitet i Povoljne Cene
Nudimo jedinstveno povoljne cene a izuzetno kvalitetnu PVC i ALU stolariju.
Pokrivamo celu Srbiju
Pokrivamo celu Srbiju te nam upite za cenu možete slati iz bilo kog grada. Stižemo da Vas.
Iskustvo i Poverenje
Veliki broj ugrađene stolarije i zadovoljnih klijenata i višegodišnje iskustvo.

Najkraći Rokovi
Poštujemo dogovorene rokove i dinamiku radova. Slušamo Vaše želje.
Servis i Održavanje
Uslužno vršimo prepravke i popravke PVC i ALU stolarije gde je to moguće.
Pozovite nas
Kontaktirajte nas za više informacija. Telefoni: +(381) 22 311 140 i +(381) 63 296 410

Alumil stolarija

Osnovna prednost aluminijumskih profila u izradi stolarije je u mehaničkim svojstvima aluminijuma kao materijala.

Njegova čvrstoća i lakoća, veliki izbor boja, antikorozivna svojstva i postojanost čine ga veoma zastupljenim materijalom u građevinarstvu naročito zbog mogućnosti izrade najrazličitijih oblika stolarije i generalno konstrukcija.

Aluminijumska vrata i prozori su proizvedena da izdrže promenu vremenskih prilika. Ona su mnogo izdržljivija od drugih vrsta.

Eventualne popravke su mnogo lakše i jednostavnije. Alu stolarija je laganija od PVC-a i kao takva pogodna je za zastakljivanje većih površina, preporučuje se i za ulazna vrata (zbog česte frekvencije), aluminijum je lakši i trpi veća opterećenja, pa je iz tog razloga pogodniji za ulazna vrata, fasade, kancelarijske prostore itd.

Osnovni nedostatak aluminijuma jeste njegova termalna provodljivost (termo izolacione karakteristike). Za razliku od PVC-a, aluminijum je metal koji jako dobro provodi toplotu. To može biti problem ukoliko se on koristi za stolariju u prostorima gde postoje velike temperaturne razlike između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora koje aluminijumska konstrukcija razdvaja. Topliji vazduh iz unutrašnjeg prostora dolazi u dodir sa aluminijumskim profilom koji je hladan zbog niske spoljašnje temperature i hladi se i može doći do kondezacije vode iz vazduha. Ovaj problem danas se rešava uvođenjem tzv. termo mosta ili termo prekida unutar aluminijumskog profila od koga se pravi stolarija. Termo most je u stvari materijal koji ne provodi ili slabo provodi temperaturu i služi da spreči prenos hladnoće sa spoljne strane aluminijumskog profila na njegovu unutrašnju stranu.

Još jedna prednost ALU stolarije u odnosu na PVC stolariju, jeste mnogo veći izbor boja, što znatno ne utiče na cenu, od osnovne bele, što nije slučaj kod PVC stolarije, gde cena svake druge boje po RAL karti znatno odudara od osnovne bele boje.

Alumil prozor

Alumil Kompanija

Alumil S.A. je najveća privatna grupacija za ekstruziju aluminijuma u Jugoistočnoj Evropi, na osnovu proizvodnje, distributivne mreže i asortimana aluminijumskih sistema. Trenutno nas svrstavaju među najveće dobavljače brendiranih arhitektonskih aluminijumskih sistema u Evropi.

Sa više od 30 godina iskustva, Alumil je jedna od najrazvijenijih kompanija na globalnom nivou u oblasti dizajna i proizvodnje ekstrudiranih aluminijumskih proizvoda, sa proizvodnim linijama najnovije tehnologije u svim svojim postrojenjima.

Alumil proizvodi aluminijumske sisteme za sve upotrebe, koji su projektovani, razvijeni i testirani u odelenju za istraživanje i razvoj naše grupacije, a zatim sertifikovani od strane međunarodno priznatih instituta i laboratorija, kao što su: IFT Rosenheim (Nemačka), A.A.M.A (SAD), Instituto Jordano (Italija), EKANAL (Grčka), itd.

Alumil kompanija

Newsletter

Upišite se na našu newletter listu i pratite korisne i važne savete.
Simontal
Proizvodnja ALU i PVC stolarije.

Kontaktirajte nas

Tel: +(381) 22 311 140
Fax: +(381) 22 312 141
Mob: +(381) 63 296 410
Email: vranic1.simontal@gmail.com

Simontal
Vuka Karadžića 71, 22300 Stara Pazova

Ponedeljka do Petka: 08h do 18
Subotom: 08h do 18h