Kvalitet i Povoljne Cene
Nudimo jedinstveno povoljne cene a izuzetno kvalitetnu PVC i ALU stolariju.
Pokrivamo celu Srbiju
Pokrivamo celu Srbiju te nam upite za cenu možete slati iz bilo kog grada. Stižemo da Vas.
Iskustvo i Poverenje
Veliki broj ugrađene stolarije i zadovoljnih klijenata i višegodišnje iskustvo.

Najkraći Rokovi
Poštujemo dogovorene rokove i dinamiku radova. Slušamo Vaše želje.
Servis i Održavanje
Uslužno vršimo prepravke i popravke PVC i ALU stolarije gde je to moguće.
Pozovite nas
Kontaktirajte nas za više informacija. Telefoni: +(381) 22 311 140 i +(381) 63 296 410

PVC Stolarija Salamander

Ukoliko Vam je bitan visok kvalitet i ekonomičnost SALAMANDER profili su rešenje za Vas.

Upoznajte se sa profilima koji nude najbolje karakteristike, koje su rezultat napredne nemačke tehnologije u proizvodnji PVC profila.

SALAMANDER gigant iz Turkheime - Nemačka, tajnu uspeha zasniva na tri principa:

- Isključiva saradnja sa specijalizovanim radionicama sa autorizovanom licencom Salamandera za proizvodnju prozora i vrata.

- Tehnologija ekstrudiranja koja ispunjava i poštuje sve zakone gradjevinske fizike, slobodu oblikovanja i funkcionalnost

- Izboru PVC-a kao idealnog materijala za prozore i vrata i sistema kontrole proizvodnje u svim fazama od isporuke sirovina, recepture za PVC i ekstruzije.

Svi međunarodni priznati instituti za ispitivanje PVC profila potvrdili su vrhunski kvalitet SALAMANDER profila.

PVC Stolarija Salamander

Sistemi SALAMANDER profila

Kompanija SALAMANDER u svom vlasništvu poseduje sertifikate ift - Institut fϋr Fenstertechnikne, iz Rosenheima najpriznatiji iz te oblasti u Evropi. Četiri prozorska - balkon vrata, jedan ulaznih vrata i roletni sa preko 80 PVC profila u beloj i teksturi boje drveta. Odnos cene i kvaliteta za ponuđene profile su ujednačeni.

Najviše dilema oko kvaliteta i cene prozora odnosi se na PVC profile. Kvalitet PVC profila meri se:

1. Hemijskim sastavom kunststoff-a veštačkog materijala. Ispravan odnos polivinilhlorida i punioca - modifikatora daju osam (gustina, zatezna čvrstoća, modul elastičnosti, tvrdoća, upijanje vode, temperatura omekšavanja, koeficijent linearnog širenja i koeficijent toplotne provodljivosti) bitnih karakteristika PVC profila, koje garantuju: postojanu boju, čvrstoću, žilavost i topljivost kojom se obezbeđuje kvalitetan var, koji “čuva prozor”.

2. Debljinom spoljašnjih zidova profila moraju da zadovolje standard o klasi profila RAL - GZ 716/1 koji deli profile na klasu: A - debljina spoljnjeg zida profila veće 2,8 mm B - debljina spoljnjeg profila zida manje 2,8 mm. Na osnovu ovog standarda imamo potrebnu težinu profila. Svi zidovi profila imaju dovoljnu debljinu, koja daje krutost profilu.

3. Širinom profila, brojem dihtunga i komora odnos širine profila i broja komora mora biti srazmeran. Ne može mala širina profila, a veliki broj komora. U tom slučaju komore imaju malu širinu, pa će koeficijent toplotne provodljivosti biti veliki. Na smanjenje koeficijenta toplotne provodljivosti utiče i broj dihtunga.

SALAMANDER PROFIL: poseduje sve gore nabrojane karakeristike i zadovoljava sve nabrojane stanarde

PVC Stolarija Salamander

SALAMANDER SERIJA - STREAMLINE

SYSTEM STREAMLINE AD Design Softline profil krila (alpsko - belih ili u teksturi boje drveta površina sa pet komora i dva aktivna dihtunga specijalne konstrukcije - “trajnoelestični”, uvučena u profil, omogućava optimalno sprečavanje prodora vode, vetra, visoke i niske temperature. Dubina ugradnje profila 76 mm, odgovara visokim zahtevima propisa EnEV o uštedi energije i daje mogućnost ugradnje Izo - stakla do debljine 44mm, čime se povećava koeficijent zvučne izolacije Rw = 30 db (DIN EN 20140 klasa 1) i koeficijent toplotne provodljivosti Uf = 1,2W/m2K (E DIN EN ISO 10077-2). Površina rama i krila u jednoj ravni, krilo ima žljeb (4) za okov 13 mm (DIN V ENV 1627-1630 klasa 2) čime se smanjuje mogućnost provale. Ram i krilo armirani prema potrebama statike, čeličnim pocinkovanim armirungom (5) debljine zida 1,5 mm. Za ugradnju dodatnih profila Salamander je razvio varijabilni sistem sa svim priključcima koji se pojavljuju u građevinarstvu, kao profili za ugradnju prozora: spajanje i dupliranje, povezivanje za prozorsku dasku - okapnicu i vrlo važan profil Air - Controller za provetravanje prozora.

SALAMANDER – STREAMLINE AD, odlikuje se sledećim karakteristikama:

- 76 mm širina profila rama i krila (ugradnje), petokomorni profil (5 komora) velika prednost sistema SLAMANDER – Streamline AD u odnose na sisteme profila sa 5 komora drugih proizvođača jeste ta koji nemaju tu širinu profila štoka i krila od 76 mm, a to automatski utiče na poboljšanje termoizolacionih karakteristika. Upravo je ta širina rama (štoka) i krila, koja se posebno izdvaja između ostalih drugih bitnih karakteristika profila.

- Širina krila od 76 mm daje mogućnost ugradnje troslojnog stakla do termo - paketa od čak 44mm, što je raritet, jer malo koji sistemi profila drugih proizvođača mogu da iznesu taj zahtev

- Dvokomorna (2 komore) lajsna, koja je sama po sebi jedinstvena

- SOFTLINE geometrija profila krila koja obezbeđuje visoke estetske svetske zahteve i protivprovalnu zaštitu

PVC Stolarija Salamander StreamlinePVC Stolarija Salamander

SALAMANDER SERIJA - 3D

Odlikuje se sledećim karakteristikama:

- 76 mm širina profila rama i krila (ugradnje), petokomorni profil (5 komora) sa tri (3) dihtunga, dodatni dihtung u štoku što povećava Uf faktor toplotne provodljivosti - NE/provodljivosti

- Širina krila od 76 mm daje mogućnost ugradnje troslojnog stakla do termo - paketa od čak 44 mm

- Dvokomorna (2 komore) lajsna, koja je sama po sebi jedinstvena kao kod SISTEMA SALAMANDER STREAMLINE

- ULTRASOFT linija profila koja je specijalno konstruisana da zadovolji visoke estetske zahteve oblih linija profila a da se ne zanemare visoke performanse izolovanosti i termicke provodljivosti odnosno NE/provodljivosti

SYSTEM SALAMANDER 3D Design - najtraženiji Salamanderov profil, izuzetno pažljivo konstruisan i dizajniran profil sa estetskom ultrasoft linijom blistavih alpsko - belih ili u teksturi boje drveta površina sa pet komora i tri aktivna dihtunga specijalne konstrukcije - “trajnoelastični” uvučeni u profil što sprečava svaku mogućnost prodora vode, vetra, visoke i niske temperature. Dubina ugradnje profila 76 mm, odgovara najnovijim zahtevima propisa EnEV o uštedi energije i daje mogućnost ugradnje višeslojnog Izo - stakla (1) do debljine 44 mm, čime se povećava zvučna izolacija Rw = 30 db (DIN EN 20140 klasa 1) i toplotna provodljivost Uf = 1,3W/m2K (DIN EN ISO 10077-2) površina rama i krila u dve ravni.

Krilo ima žljeb za okov 13 mm (DIN V ENV 1627-1630 klasa 2) čime se smanjuje mogućnost provale. Ram i krilo armirani prema potrebama statike, čeličnim pocinkovanim armirungom debljine zida 1,5 mm. Za ugradnju dodatnih profila Salamander je razvio varijabilni sistem sa svim priključcima koji se pojavljuju u građevinarstvu, kao profili za ugradnju prozora: spajanje i dupliranje, povezivanje za prozorsku dasku - okapnicu i vrlo važan profil Air - Controller za provetravanje prozora.

PVC Stolarija SalamanderPVC Prozor Salamander

SALAMANDER SERIJA - BLU EVOLUTION

SYSTEM BLU EVOLUTION novi profil, predstavlja usavršeni Salamander 3D. Profil sa najvećom širinom u svetu od 92 mm. Izuzetno pažljivo konstruisan i dizajniran profil sa oblim i ravnim krilom, blistavih alpsko - belih ili u teksturi boje drveta površina sa šest komora. Tri aktivna dihtunga specijalne konstrukcije - “trajnoelestični” uvučena u profil, sprečavaju svaku mogućnost prodora vode, vetra, visoke i niske temperature. Dubina ugradnje profila 92 mm, odgovara najnovijim zahtevima propisa EnEV o uštedi energije i daje mogućnost ugradnje višeslojnih Izo - stakla (1) do debljine 44 mm, čime se povećava zvučna izolacija Rw = 39 db (DIN EN 20140 klasa 1) i toplotna provodljivost Uf = 1,0W/m2K (DIN EN ISO 10077-2). Površina rama i krila u dve ravni, krilo ima žljeb, za okov 13 mm (DIN V ENV 1627-1630 klasa 2) čime se smanjuje mogućnost provale.

Ram i krilo armirani prema potrebama statike, čeličnim pocinkovanim armirungom (5) debljine zida 1,5 mm. Primenom termo - armirunga za ram i krilo toplotne provodljivosti Uf = 0,94W/m2K. Imajući u vidu iznete karakteristike profila, prozori izrađeni od njega u građevinarstvu se koristi za izgradnju niskoenergetskih zgrada i “pasivnih kuća”.

Za ugradnju dodatnih profila Salamander je razvio varijabilni sistem sa svim priključcima koji se pojavljuju u građevinarstvu, kao profile za ugradnju prozora: spajanje i dupliranje, povezivanje za prozorsku dasku - okapnicu i vrlo važan profil Air - Controller za provetravanje prozora ift INSTITUT für FENSTERTECHNIK ROSENHEIM za System BLU EVOLUTION

PVC Stolarija Salamander Evolution

NAPOMENA

Na svaki od ponudjena tri sistema SALAMANDER profila:

1. SALAMANDER - STREAMLINE AD

2. SALAMANDER - 3D DESIGN

3. SALAMANDER - BLU EVOLUTION

Postoji mogućnost ugradnje troslojnog stakla (3 stakla) do čak 44 mm. Na sistem BLU EVOLUTION isključivo samo troslojno staklo.

Kontrola kvaliteta SALAMANDER profila:

Institut za kontrolu kvaliteta PVC profila ift Rosenhaim

Kvalitet profila propisan prema RAL sertifikatu

Kvalitet okova prozora i vrata propisan prema DIN 18357

Kvalitet PVC materijala DIN 7748

Otpornost prema zapaljivosti DIN 4102 B1 klasa 4

Newsletter

Upišite se na našu newletter listu i pratite korisne i važne savete.
Simontal
Proizvodnja ALU i PVC stolarije.

Kontaktirajte nas

Tel: +(381) 22 311 140
Fax: +(381) 22 312 141
Mob: +(381) 63 296 410
Email: vranic1.simontal@gmail.com

Simontal
Vuka Karadžića 71, 22300 Stara Pazova

Ponedeljka do Petka: 08h do 18
Subotom: 08h do 18h