Komarnici predstavljaju mrežicu koja štiti od ulaska insekata u prostorije a ujedno i omogućavaju protok svežeg vazduha. Komarnici se montiraju na prozore i vrata i sprečavaju ulazak buba, leptira, osa i ostalog, a na taj način čine Vaš životni prostor zaštićen od insekata. Postoji par vrsta komarnika a za odgovarajući se opredeljujemo u zavisnosti od položaja i onoga šta kupac želi. Komarnici mogu biti rolo I fiksni.

Rolokomarnici

Rolo komarnik je najbolje rešenje za prozore i vrata koji se otvaraju svakodnevno. Kada podignete komarnik on se namotava kao i roletna, pa otuda i naziv rolo komarnik. Rolo komarnici se mogu montirati na prozore koji imaju roletne i na one koji nemaju, pa se po tome i razlikuju.

Rolokomarnici – aluminijumski ceo paket, što podrazumeva:

- aluminijumsku kutiju

- aluminijumske vođice

- mreza koja je od fiberglasa ( otporna na ultraljubičasto zračenje što znači da ne može vremenom da dođe do deformacije mreže).

Fiksni komarnici

Fiksne komarnike možemo definisati kao mrežu koja je umetnuta u ram koji se fiksira na štok prozora i nakon toga ne postoji mogućnost pomeranja. Preporuka je da se ova vrsta komarnika koristi kod malih otvora i onih koji se ne koriste često za transfer predmeta kroz njih. Njihova prednost je u tomr što omogućavaju potpunu zaštitu od insekata.

Fiksni komarnici – aluminijumski ceo paket, što podrazumeva:

- aluminijumski ram

- mreža od fiberglasa

Komarnik vrata

Ukoliko želimo da sprečimo ulazak neželjenih insekata kroz vrata, koristimo komarnik za vrata. Postavlja se sa spoljne strane i otvara se suprotno od strane na koju se vrata otvaraju. Zbog njegove lagane konstrukcije, neophodno je pažljivo rukovanje da ne bi došlo do spadanja istog.

Komarnik vrata – aluminijumski ceo paket, što podrazumeva:

- aluminijumski ram

- mreža od fiberglasa